Prosinac 2011

DAN OSLOBOĐENJA TIVTA I KOTORA

Nizom svečanosti obilježen je 21. studeni dan oslobođenja gradova Tivta i Kotora. Gradonačelnici Kotora i Tivta, Marija Ćatović i Miodrag Kankaraš sa svojim saradnicima, položili su vijence na spomenicima u znak sjećanja na sve one koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma.

Ceremonijom predaja državnih zastava gradonačelnika općina Tivat i Kotor odredu Bokeljske mornarice nastavljen je program, a na Trgu od oružija u Kotoru odigrano je kolo Bokeljske mornarice te u Tivtu na Trgu magnolija, nakon čega su održane svečane sjednice Skupština.

Share/Save

OBIČAJI I TRADICIJA HRVATA U BOKI KOTORSKOJ

Jučer je u Tivtu, u organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, održan okrugli stol na temu "Običaji i tradicija Hrvata u Boki kotorskoj".

Share/Save

OBILJEŽENA DRUGA OBLJETNICA RADIO DUX-A

Obilježena druga obljetnica postojanja radija. U interesu očuvanju identiteta , promoviranja,povjesne i kulturne baštine te zaštite prava hrvata kao manjinskog i autohtonog naroda u Crnoj Gori NVO Hrvatska krovna zajednica utemeljila Radio Dux.

Sa emitiranjem programa smo počeli 6. prosinca 2009.god emisijom "Tragom Hrvata Boke i događaja"

Share/Save

Uspješni 17. Forum hrvatskih manjina

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika u njezinim prostorima je 16. prosinca 2011. godine održan 17. Forum hrvatskih manjina. Riječ je o stručnom godišnjem skupu na kojem se razmatra status, problematika i aktualnosti vezane uz hrvatske manjine u europskim državama. Hrvatske nacionalne manjine žive u 12 europskih država i broje više stotina tisuća pripadnika. Tema ovogodišnjeg skupa je bila Hrvatske zajednice u europskim zemljama:mogućnost ostvarivanja manjinskih prava u domicilnim državama.

Share/Save

Obilježja

Zastava Republike Hrvatske

Hrvatska zastava

Share/Save

Elektori

ELEKTORI PRVE ELEKTORSKE SKUPŠTINE-21. prosinca 2007.g.

Share/Save

Elektorske skupštine

Na prvoj sjednici Vijeća, koja je održana 30. siječnja 2008. godine u Tivtu, izabrani su koordinatori koji će rukovoditi radom Vijeća do izbora tijela Vijeća. Hrvatsko nacionalno vijeće, nakon usvajanja statuta 21. travnja 2008. godine, izabralo je sva tijela Vijeća koja su predviđena. Od 17 članova Vijeća bilo je nazočnih 16, koji su tajnim glasovanjem izabrali predsjednika, dopredsjednika i tajnicu Vijeća.                                                                                                                                                                              

Share/Save

Statut HNV-a

Na osnovu čl.33 Zakona o manjinskim pravima i slobodama (Sl.list RCG br.31/06,51/06 i 38/07) i čl.21 Pravila za izbore članova savjeta manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice (Sl.list CG...),Hrvatski savjet u Crnoj Gori donio  je

 

                                                                 S  T  A  T  U  T

                                                HRVATSKOG SAVJETA U CRNOJ GORI

                                                               1.OPŠTE ODREDBE

Share/Save

O Vijeću

21. PROSINCA 2007. UTEMELJENO JE HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U CRNOJ GORI

Share/Save

DELEGACIJE HGI I HNV CG U POSJETI BOSNI I HERCEGOVINI

U trodnevnoj radnoj posjeti Bosni i Hercegovini boravila je delegacija Hrvatske građanske inicijative, Hrvatskog nacionalnog vijeća i predstavnik hrvatskih udruženja iz Crne Gore. U delegaciji su bili predsjednica HGI Marija Vučinović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća CG Miroslav Franović, funkcioner partije i dopredsjednik Općine Tivat Ilija Janović, te aktivista Pavle Jurlina.

Share/Save