Lipanj 2014

Najava humanitarnog koncerta

Večeras će u 20 sati na  Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici biti održan humanitarni koncert za pomoć područjima u regiji pogođenima velikim poplavama protekloga mjeseca.

Koncert je upriličen u organizaciji  Veleposlanstva Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Crnogorskoga narodnog pozorišta te gradova Zagreba i Podgorice, a ulaznica se može kupiti po cijeni od 5 eura. Sav prilog od ulaznica bit će uplaćen poplavljenim područjima u regiji.

Share/Save

Svečani prijam povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava 25. lipnja,  prije nekoliko dana je u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Crnoj Gori održano svečano primanje u organizaciji Njene ekscelencije veleposlanice Republike Hrvatske u Crnoj Gori Ivane Sutlić Perić, kojem su nazočili veleposlanici brojnih europskih zemalja, clanovi diplomatskog kora, kao i predstavnici iz javnog života Crne Gore.

Share/Save

Đukanović čestitao godišnjicu nezavisnosti Hrvatske

Podgorica - Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom 23. godišnjice od proglašenja nezavisnosti Republike Hrvatske, čestitku predsedniku Vlade te zemlje Zoranu Milanoviću.
"Crna Gora i Republika Hrvatska neguju intenzivan politički dijalog, razvijaju kvalitetne i sadržajne bilateralne odnose, koje ćemo, verujem, u periodu pred nama, upotpuniti snažnijom privrednom saradnjom, realizacijom zajedničkih projekata i valorizacijom zajedničkih ekonomskih potencijala", napisao je Đukanović.
Share/Save

Dan državnosti - državni vrh položio vijence i zapalio svijeće na Mirogoju

Hrvatsko državno izaslanstvo na čelu s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom i hrvatske Vlade Zoranom Milanovićem danas su na Dan državnosti zajednički položili vijence i zapalili svijeće na gradskom groblju Mirogoju.

Share/Save

Čestitka povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore čestita Dan državnosti Republike Hrvatske svim Hrvatima u domovini i svijetu.

Share/Save

HRVATSKA LOŠOM IGROM BEZ OSMINE FINALA

Nije mi namjera da budem general poslije bitke, ali svakako treba istaknuti da je uzrok neprolaska hrvatske reprezentacije u daljnji krug natjecanja na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Brazilu loša igra, naročito u drugom poluvremenu.  Analize se obično vrše nakon poraza, a neki od razloga za ovaj debakl "Vatrenih" su sljedeći- pozicija  i igra Pranjića i Vrsaljka, poprilično traljav nastup Modrića i Rakitića, loše zamjene u vidu Kovačića i Jelavića.

Share/Save

Vatrenima večeras "igra" samo pobjeda

Dok reprezentaciji Meksika odgovara i remi na večerašnjoj utakmici 3. kola po skupinama, "Vatreni" su fokusirani samo na pobjedu. Pobjeda je jedina opcija ukoliko ne žele ovisiti o ishodu druge utakmice iz skupine između Brazila i Kameruna.
,,Vatreni“ imaju tri boda iz dvije utakmice, odnosno bod manje od Brazila i Meksika. Trijumf je najsigurnija karta za odlazak u osminu finala, a  u slučaju remija hrvatskoj bi reprezentaciji bila potrebna pobjeda Kameruna nad Brazilom.

Share/Save

Hrvatska nastava iz Crne Gore nastupila na Malom festivalu folklora i glazbe u Osojnik

U organizaciji KUD-a  "Sv. Juraj" iz  Osojnika u subotu, 21. lipnja, u spomenutom mjestu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, održan je treći po redu festival dječjeg folklora "Mali festival folklora i glazbe Osojnik'".
Na Festivalu su se imale prilike predstaviti folklorne skupine djece i mladih iz Dubrovačko-neretvanske županije i dijela susjednih zemalja.

Share/Save

Potpisan Memorandum o suradnji u ostvarivanju prava pripadnika/ca manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u području visokoškolskog obrazovanja

Danas je u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore potpisan Memorandum o suradnji u ostvarivanju prava pripadnika/ca manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u području visokoškolskog obrazovanja. Potpisnici Memoranduma su: rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr. Predrag Miranović, ministar za ljudska i manjinska prava dr.

Share/Save

Gost Radio Dux-a-prof. Ružica Lazarević voditeljica kazališne sekcije pri HNV-u

U današnjoj emisiji "Tragom Hrvata Boke i događaja" ugostili smo profesoricu književnosti, pjesnikinju i slikaricu Ružicu Lazarević. Povod razgovora bila je kazališta sekcija koja radi pri Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore.

Share/Save

Misa i druženje na otoku Gospe od Milosti

Jučer je na otoku Gospe od Milosti, tradicionalno  dan nakon sv. Antona, održana sveta Misa.

Share/Save

Svečana proslava 10. obljetnice hrvatske nastave u CG

Povodom 10. obljetnice hrvatske nastave u Crnoj Gori jučer je u Kotoru u crkvi Svetog Duha, održana prigodna svečanost na kojoj je izaslanstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske uručilo učenicima knjižice i poklone za kraj školske godine.

Share/Save

Stranice