Studeni 2019

Održan koncert klape „Jadran“

Sinoć je  na Maloj sceni  Centra za kulturu u  okviru programa „Novembarskih dana“ održan  koncert pod nazivom „Veče Jadrana  sa  prijateljima”. Tivatska klapa „Jadran“ osnovana  je prije 42 godine i važi za najstariju klapu na području Crne Gore. Iza njih su brojni nastupi, a izvode  dalmatinske pjesme, kao i domaće klapske obrade.

Pored domaćina, klape „Jadran”  ljubitelji  klapske pjesme su uživali i u izvedbama gostiju: klape „Belleza”, vokalnog  ansambla „Kaldana”, klape „Romansa”, kao i klape „Maris”.

Share/Save

Advent u Dubrovniku u organizaciji Foruma žena Hrvatske građanske inicijative

Forum žena Hrvatske građanske inicijative u sklopu obilježavanja Adventa organizira odlazak na manifestaciju „Dubrovački zimski festival”, 14. prosinca gdje će prisustvovati paljenju treće adventske svijeće i koncertu Gibonnija na Stradunu. Putovanje za sve stare i nove članice Foruma žena HGI-ja je besplatno.

Predstavljanje rada Foruma žena HGI-ja, prijam novih članica i dogovor oko putovanja biti će upriličeno 30. 11. 2019. u 17 h u prostorijama HGI –ja u Tivtu i 1. 12. 2019. u 17 h u prostorijama HGI-ja u Kotoru.

Share/Save

Započela mjesečna predavanja „Upoznaj/zavoli svoj zavičaj“ u Šušnju

www.kotorskabiskupija.me:

„Crkva sv. Marije i povijest mjesta Šušanj“ naziv je predavanja koje je u subotu, 23. studenog 2019. u 19 sati u župnoj crkvi u Šušnju održao Dejan Paladin, profesor povijesti. Ovo je prvo u nizu mjesečnih predavanja na temu „Upoznaj/zavoli svoj zavičaj“ u organizaciji Župnog ureda Sv. Marije, Šušanj pokrenuto na inicijativu vjernika. Termin prvog predavanja organizatori su odabrali povodom nove liturgijske godine i obilježavanja Dana Općine Bar.

Share/Save

FORUM MANJINA I PRIGODNA FOTOGRAFSKA IZLOŽBA

https://matis.hr:
U petak, 29. studenoga Hrvatska matica iseljenika organizira 25. po redu Forum hrvatskih manjina. Tema ovogodišnjeg Foruma je „Povijest i identitet hrvatskih manjinskih zajednica“.

Share/Save

Spomen rođenja bl. Gracije

U srijedu, 27. studenog, župa Muo obilježit će spomen rođenja bl. Gracije svetom misom u kapelici izgrađenoj na temeljima blaženikove rodne kuće.
Sveta misa bit će u 15 h.

Share/Save

„Veče Jadrana sa prijateljima” u četvrtak

U četvrtak,  28.11.2019. na Maloj sceni  Centra za kulturu,  s početkom u 19:00 h u okviru programa „Novembarski dani Tivat“ bit će održan  koncert  „Veče Jadrana  sa  prijateljima”. Pored domaćina, klape „Jadran” u programu će sudjelovati: klapa „BELLEZZA”, vokalni ansambl „KALDANA”, klapa „ROMANSA”, klapa „MARIS”.
Ulaz je slobodan.

Share/Save

Sastanak hrvatske organizirane zajednice

Jučer se u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća održao sastanak s predstavnicima hrvatskih udruga, a povod susreta je Odluka o II. raspodjeli sredstava za financiranje projekata za potporu aktivnostima iz člana 36 stav 1 zakona o manjinskim pravima i slobodama za 2019. godinu.

Prilikom jučerašnjeg susreta nazočni su izrazili nezadovoljstvo raspodjelom sredstava, s obzirom da većina projekata hrvatskih udruga se financira upravo iz budžeta Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore te mnogo planiranih projekata neće moći uopće biti realizirano.

Share/Save

Koncert klape „Valdibora“ u Tivtu

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore u suradnji s Centrom za kulturu Tivat organizira koncert klape „Valdibora“ iz Rovinja, u subotu, 30.11., na Maloj sceni Centra za kulturu Tivat (DTV Partizan).

Početak je u 20 sati.

Share/Save

„Stihom i bojom u korčulanski kamen i val"

„Zajednica Hrvata i prijatelja - Crna Gora" će 22. i 23. studenog biti gost Hrvatskom glazbenom društvu Sveta Cecilija s otoka Korčule i tom prigodom realizirati projekat „Stihom i bojom u korčulanski kamen i val", čiji je financijski pokrovitelj Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Share/Save

Odluka o II (drugoj) raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za podršku aktivnostima iz člana 36 stav 1 zakona o manjinskim pravima i slobodama za 2019.godinu

Saglasno odredbi člana 36nj Zakona o manjinskim pravima i slobodama („Sl.list RCG“, br. 31/06, 51/06, 38/07 i „Sl.list Crne Gore“, br. 02/11, 08/11, 031/17), člana 29 Statuta Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i odredbi Pravilnika o načinu vrednovanja projekata koji se finansiraju iz sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava („Sl.list  Crne Gore“, br.64/18) v.d. direktora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava dana 20.11.2019.god. donosi:

Share/Save

Čestitka HGI - ja

Danas Tivat i Kotor slave svoj dan, dan kada se treba prisjetiti svih  onih koji su  se žrtvovali i koji zavrjeđuju da ih se sjećamo. Tivat i Kotor predstavljaju gradove viševjerskog sklada i samim tim pokazuju opstojnost  bogate tradicije, povijesti i kulture u Boki.  Također, danas je blagdan Gospe od Zdravlja i Aranđelovdan. Važni datumi za sve vjernike, koji na današnji dan predstavljaju simbol zajedništva, poštovanja i prijateljstva.

Share/Save

HGI – Intenzivna suradnja s Republikom Hrvatskom i priprava za izbore

Jučer je u Tivtu održana IV. sjednica Predsjedništva Hrvatske građanske inicijative, koja je započela minutom šutnje za sve žrtve Vukovara i Škabrnje. Izraženo je zadovoljstvo nakon posjeta državnom vrhu Republike Hrvatske i potporom koju njeni najviši zvaničnici iskazuju hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Crnoj Gori, potvrđujući tako da brinu o Hrvatima van njenih granica. Konstatirano je da su brojne aktivnosti HGI - ja na međunarodnom planu doprinijele kako ugledu Hrvata u Crnoj Gori, tako i samoj Crnoj Gori, ističući odgovornost i lojalnost prema sebi i državi u kojoj žive.

Share/Save

Blagdan Gospe od Zdravlja

www.kotorskabiskupija.me:

Blagdan Gospe od Zdravlja (Prikazanja Blažene Djevice Marije u hramu) 21. XI. proslavit će se u istoimenom kotorskom zavjetnom svetištu svetim misama u 5, 8, i 10 sati. Poslijepodne, u 15 sati molit će se Gospina krunica, a nakon krunice biti će sveta misa.

Share/Save

Stranice