Siječanj 2020

Najava: „Boka u srcu“

Petog i šestog veljače u Splitu će se održati prigodan program „Boka u srcu“. Promocija Kotorskog misala održat će se 5. veljače, dok će 6. veljače biti održana promocija knjige prof. dr. sc. Vande Babić „Boka kotorska, zaljev svetaca i hrvatske kulture“.

Share/Save

Karlo Ribica: „Biti Mali admiral za mene predstavlja veliku čast“

Radio Dux:

Gost današnje emisije „Tragom Hrvata Boke i događaja“ je Karlo Ribica iz Donje Lastve, novoizabrani Mali admiral Bokeljske mornarice, koji je svoj prvi službeni nastup imao u ponedjeljak, kada je s katedrale sv. Tripuna izgovorio pohvale svecu, tzv. Lode.

Kako se osjećao, je li imao tremu i koje ga još obaveze očekuju kao Malog admirala poslušajte u razgovoru.

Audio:
Tragom Hrvata Boke i događaja - 30.1.2020.

Share/Save

Povelja Republike Hrvatske Radiju Dux

Iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović  je u  Radio Dux stigla obavijest da će se u Uredu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović na Pantovčaku  dana 4. veljače 2020. upriličiti svečano uručenje Povelje  Radiju Dux.
Ovo vrijedno priznanje  osobno će uručiti  predsjednica Grabar- Kitarović.

Share/Save

Povelja Republike Hrvatske HNV - u

Iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović  je u Hrvatsko nacionalno  vijeće Crne Gore  stigla obavijest da će se u Uredu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović na Pantovčaku  dana 4. veljače 2020. upriličiti svečano uručenje Povelje Republike Hrvatske Hrvatskome nacionalnom vijeću Crne Gore. Ovo vrijedno priznanje  osobno će uručiti  predsjednica Grabar- Kitarović.

Share/Save

Proglas Proslave sv. Tripuna

www.kotorskabiskupija.me:

Kotor, Lode – 27. I. 2020.

Svim vjernicima Kotorske biskupije, štovateljima sv. Tripuna u Boki i izvan Boke

Proglas proslave sv. Tripuna
Draga braćo i sestre!

Share/Save

U razgovoru s predsjednicom HGD – a Kotor gospođom Lazarević

Radio Dux:

Današnja gošća Radija Dux je gospođa Rafaela Pina Lazarević, predsjednica Hrvatskog građanskog društva - Kotor, koja nam je približila rad Društva, osvrnula se  na prethodne projekte, kao i na one koji nas očekuju. Također, pred nama je i  tradicionalni Tripundanski bal, koji se svake godine organizira prije Vanjske proslave Svetog Tripuna, a održava u organizaciji HGD -a. Više o svemu poslušajte u audio zapisu.

Share/Save

Napredak u Žepču predstavio kulturu Boke kotorske

www.hkdnapredak.com:

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Žepče u petak je u Domu kulture u Žepču organiziralo predstavljanje knjige prof. dr. Vande Babić “Boka kotorska, zaljev svetaca i hrvatske kulture”.

O knjizi su govorili Božo Vodopija, novinar HRT-a i bivši generalni konzul Republike Hrvatske u Kotoru, Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak i sama autorica prof. dr. sc. Vanda Babić.

Share/Save

Misa zadušnica za don Antona Belana u Katedrali

U subotu, 1. 2. 2020., s početkom  u 10 h u katedrali sv. Tripuna će se služiti misa zadušnica za pok. don Antona Belana.

Share/Save

Lodama započele Tripundanske svečanosti

Pred brojnim štovateljima kotorskog patrona Svetoga Tripuna, Karlo Ribica iz Tivta, imao je svoj prvi službeni nastup kao Mali admiral Bokeljske mornarice, izgovarajući pohvale Svetome Tripunu, tzv. Lode. Svečanim podizanjem Svečevog stijega započele su ovogodišnje Tripundanske svečanosti.

Pravoslavni i katolički vjernici su prethodno pozdravili Gradsku muziku i himnu Svetoga Save pred crkvom sv. Nikole, i zajednički pozdravili Maloga admirala te nakon blagoslova Svečevih moći ljubili su Slavnu glavu.

Share/Save

Svečanosti svetog Tripuna, zaštitnika grada i Biskupije

www.kotorskabiskupija.me:

Svečanosti u čast Sv. Tripuna, mučenika, zaštitnika grada i biskupije održat će se prema istaknutom programu.

U ponedjeljak, 27. I., Lode – pohvale u čast sv. Tripuna izreći će ovogodišnji Mali admiral Karlo Ribica. Od 30. do 1. II. svaki dan, s početkom u 18 h bit će trodnevna duhovna priprava.

Share/Save

„Tripundanski bal“ HGD-a

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore – Kotor organizira „Tripundanski bal“ u hotelu „Splendid“ – Bečići, s početkom u 20 sati.

Goste zabavljaju: bend „The Grupa“ i VIS „Tri Kvarta“ iz Kotora.

Ulaznica s večerom je 20 eura.

Informacije na tel.: 031/ 304 - 232 i 069/ 041- 153

Share/Save

Picula s Hrvatima Crne Gore

Hrvatski zastupnik Tonino Picula boravi u Crnoj Gori kao stalni izvjestitelj Europskog parlamenta za Crnu Goru. Zastupniku  Piculi je ovo prvi posjet Crnoj Gori, od imenovanja na poziciju izvjestitelja Europskog parlamenta u listopadu prošle godine. Gospodin Picula se danas sastao u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Share/Save

Koncert u katedrali posvećen don Antonu Belanu

www.kotorskabiskupija.me:
U petak, 07. 02., s početkom u 19 sati, KotorArt Trio kojeg čine Aleksandar Tasić, Dmitrij Prokofiev i Ratimir Martinović održat će koncert u Katedrali posvećen pok. don Antonu Belanu.

Share/Save

Lode u ponedjeljak u podne

I ove godine, po 1211. put, Mali admiral Bokeljske mornarice,  Karlo Ribica iz Tivta  govorit će LODE u ponedjeljak, 27. 1.,  s lođe  katedrale -bazilike  sv. Tripuna u Kotoru, točno u 12 sati. U nedjelju, 9. 2., slijedi tradicionalno nastup Glavnog odreda,  Kolo u  10  sati na trgu katedrale Sv. Tripuna, a u 10 sati i 30  minuta sveta pontifikalna misa.  Nakon mise uslijedit će procesija ulicama grada.

Share/Save

Sveta misa zadušnica za don Belana

U subotu, 25. 1., u crkvi sv. Nikole na Prčanju, u 10 sati održat će se sveta misa zadušnica za don Antona Belana, dugogodišnjeg svećenika Kotorske biskupije, koji je iznenada preminuo prije mjesec dana.

Share/Save

Stranice