Lipanj 2020

Prihvaćen amandman HGI – ja, SD – a i Force na Zakon o amnestiji

Skupština Crne Gore na prethodnom zasjedanju usvojila je Zakon o amnestiji, pri čemu je prihvaćen amandman HGI – ja, Force i SD – a da se zatvorska kazna ne smanjuje za počinitelje teških ubojstava. Naime, kao što je poznato, zastupnici iz dijela skupštinske većine: Adrijan Vuksanović, Ivan Brajović, Boris Mugoša i Genci Nimanbegu uvjetovali su izglasavanje Zakona o amnestiji prihvaćanjem njihovog amandmana. Bez njihovih glasova spomenuti Zakon ne bi mogao biti izglasan.

Share/Save

Birajte najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji

Udruga „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika organiziraju Sedmu reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Share/Save

Predavanje predstavnicima nacionalnih savjeta i NVO sektora

www.ombudsman.co.me:

Mjera jednakosti i jednakih mogućnosti za sve osnov je razvoja društva koje baštini i promoviše kulturnu raznolikost, a dosljedna primjena posebnih mjera i afirmativne akcije ima opredjeljujući značaj za dostizanje ravnopravnosti. To je poruka skupa o multikulturalizmu u Crnoj Gori, na kom su među predavačima bili zaštitnik Siniša Bjeković i savjetnica Milena Krsmanović.

Share/Save

Završava prvo hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a

Za dva dana završava se prvo hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a, koje je u proteklih šest mjeseci uspjelo osigurati redovito funkcioniranje te institucije unatoč okolnostima kakve nikad dosad nisu zabilježene.Prva dva mjeseca, siječanj i veljača protekla su po planu, a onda se u ožujku koronavirus počeo širiti Europom.

Share/Save

Odgovor Dekovića Lukoviću

Gospodine Lukoviću, odgovor koji ste uputili HGI-ju, a u njemu apostrofirali mene i posvetili mi dvije kartice teksta, zaista je imanentno novinaru, koji nikada ne provjerava izvor i od velike žurbe da bude prvi, čak u tekstu potvrdi da ima samo osnovanu sumnju, a zatim nastavi s osobnim denunciranjem, kao da je to bitno za ukupnu javnost, i svjesno obmanjuje i zabavlja dokone Tivćane.

Share/Save

Reagiranje Lukovića na jučerašnji tekst HGI - ja

Nepotpisani autor priopćenja Hrvatske građanske inicijative koji nastoji polemizirati sa mnom glede mojih tvrdnji da je su čelnici HGI javno pozivali svoje članstvo da glasuje za kandidatkinju HDZa, gđu Kolindu Grabar Kitarović na posljednjim predsjedničkim izborima u RH, 22. prosinca prošle i 5.siječnja ove godine, morao bi znati makar nekoliko stvari:

Share/Save

Vijeće EU-a usvojilo stajalište o Konferenciji o budućnosti Europe

Vijeće EU-a je pod predsjedanjem Hrvatske usvojilo stajalište o Konferenciji o budućnosti Europe za pregovore s ostalim institucijama EU-a, priopćila je u četvrtak hrvatska vlada ističući kako je to značajan uspjeh hrvatskog predsjedanja.

Share/Save

CG nakon izbora da krene u jače reforme

RTCG:

Crna Gora nakon izbora treba da krene jače u refome, kako bi postigla ono što Evropska komisija očekuje od nje, poručio je ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić. On je u Jutarnjem programu TVCG kazao da je otvaranje posljednjeg poglavlja za Crnu Goru istorijski momenat, korak naprijed i podsticaj za dalje reforme.

Grubišić je istakao da je Hrvatskoj "stalo do Crne Gore".

Share/Save

Odgovor na jučerašnji tekst Igora Radoševića (BF)

Na jučerašnji tekst Bokeškog foruma tj. njihovog člana gospodina Igora Radoševića odgovorio je Forum mladih OO HGI Tivat te odgovor možete pročitati u nastavku.

Poštovani g. Radošević,

Share/Save

NAJAVA: Vuksanović u emisiji „Živa istina“

U emisiji „Živa istina“, koja će se emitirati 26.6., od 20.05 h, na RTCG 1 i RTCG –sat, gostovat će, pored Sulja Mustafića (BS), Genci Nimanbegu (Forca) i Adrijan Vuksanović, predsjednik HGI- ja i zastupnik u Skupštini Crne Gore.

Gosti će raspravljati na temu „Crna Gora – tri sobe ili jedna kuća“. Voditelj emisije je Darko Šuković.

Share/Save

Održana književna večer povodom 130 godina od smrti Ivana Mažuranića

S. Lagator/RTV Cetinje:
Književno veče povodom 130 godina od smrti poznatog hrvatskog književnika Ivana Mažuranića održano je sinoć u dvorištu Nacionalne biblioteke “Đurđe Crnojević”.

Share/Save

Predsjednik RH Zoran Milanović posjetio i Kotor

Predsjednik  Republike Hrvatske Zoran  Milanović  je nakon susreta s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Tivtu posjetio i Kotor, gdje se  susreo s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem. Predsjednike Republike Hrvatske i Crne Gore na Glavnim gradskim vratima dočekao je  gradonačelnik Kotora, gospodin Željko Aprcović. U čast predsjednika dviju država ispred katedrale svetog Tripuna Bokeljska mornarica je odigrala tradicionalno Kolo, a  blagoslov Kolu dao je nadbiskup barski i apostolski upravitelj Kotorske biskupije Rrok Gjonlleshaj. Uslijedio je obilazak Katedrale i Biskupije.

Share/Save

Milanovićev posjet dokaz prijateljstva i zajedništva

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović stigao je jučer u Crnu Goru, na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Danas, prije posjeta Kotoru, posjetio je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i susreo se s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine. Ovo je općenito prvi Milanovićev posjet Crnoj Gori kao predsjednika Republike Hrvatske.

Share/Save

HGI: Neistinita tvrdnja g. Lukovića

Izražavamo demanti na današnji tekst dopisnika ND Vijesti iz Tivta, gospodina Siniše Lukovića, a na temu dolaska predsjednika Republike Hrvatske u Crnu Goru i njegovog dočeka u Tivtu. Naime, g. Luković u pomenutom tekstu navodi: „Među onima koji su dočekali Milanovića u Tivtu bio je i predsjednik i poslanik HGI Adrijan Vuksanović.

Share/Save

Stranice